افزایش قیمت نان در برخی نانواییهای گلستان از هفته جاری درحالیست که بر اساس اعلام مسئولان وزارت بازرگانی با اجرای طرح هدفمند شدن یارانه ها، قیمت نان ۱۸ تا ۲۰ درصد کاهش می یابد.
به گزارش مهر،این گفته مسئولان وزارت بازرگانی در حالیست که تنها ۹ روز مانده به اجرای طرح محوری هدفمند شدن یارانه ها، نرخ نان در برخی مناطق گلستان از جمله گرگان و گنبد حدود دو برابر شد و ۱۰۰ درصد رشد قیمت داشته است.
همچنین افزایش قیمت نان از صبح روز عید فطر در گلستان درحالیست که در وزن نان لواش تغییری ایجاد نشده است و تنها نرخ آن بیشتر شده است.
اکنون نرخ نان بربری در نانواییهای برخی شهرهای گلستان از جمله گرگان و گنبد، از ۵۰۰ ریال به هزار ریال به ازای هر قرص نان افزایش یافته است.
همچنین قیمت هر قرص نان لواش از ۳۵۰ ریال به ۴۰۰ ریال افزایش یافت و وزن چانه هر قرص نان بربری نیز از ۴۰۰ گرم به ۴۳۰ گرم افزایش یافت و وزن چانه هر قرص نان لواش نیز همان ۲۱۰ گرم باقی مانده است.
علاوه بر آن، قیمت آرد تحویلی به واحدهای نانوایی از هر کیلوگرم ۷۵ ریال ، به هرکیلوگرم ۴۵۰ ریال افزایش یافته است
بر اساس قانون هدفمند شدن یارانه ها، دولت موظف است یارانه آرد و نان را به میزانی که در لایحه بودجه سالیانه مشخص می شود با روشهای مناسب در اختیار مصرف کنندگان متقاضی قرار دهد.
همچنین سرانه یارانه نان روستاییان و شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر جمعیت و اقشار آسیبپذیر در سایر شهرها به تشخیص دولت حداقل ۵۰ درصد بیشتر از متوسط یارانه سرانه خواهد بود.
علاوه برآن دولت موظف است سیاستهای تشویقی و حمایتی لازم را برای ایجاد و گسترش واحدهای تولید نان صنعتی و نیز کمک به جبران خسارت واحدهای تولید آرد و نان که در اجراء این قانون ادامه فعالیت آنها با مشکل مواجه می شود اتخاذ نماید.
کیفیت بد نان در برخی خبازیهای گلستان
افزایش نرخ نان قبل از اجرای طرح هدفمند شدن یارانه ها، مایه تعجب و نگرانی شهروندان گلستانی شده است، همچنین این شهروندان از کیفیت بد و نامطلوب نان در برخی مناطق استان ابراز نارضاتی کردند و خواهان نظارت بیشتر متولیان امر بر کار خبازیها شدند.
بر اساس برخی آمارهای غیررسمی، درحال حاضر حدود ۲۵ تا ۳۰ درصد نان تولیدی در گلستان به ضایعات تبدیل می شود که بخشی از این ضایعات پس از تولید است.
برخی آمارهای غیر رسمی بیانگر آنست که از مرحله برداشت گندم تا مصرف نان، بین ۲۵تا ۳۳درصد، به میزان حدود ۷۵هزار تن دورریز و ضایعات نان در استان گلستان است که نحوه پخت و مصرف حدود ۷ تا ۸ درصد در آن اثرگذار است.
هدر رفت و ضایعات این میزان نان در حالیست که میزان تولید گندم در گلستان یک میلیون و ۱۰۰ تن است که حدود ۲۵۰ تن آن مصرف و ۲۵۰ تن دچار ضایعه می شود، بقیه تولید نیز به استان های دیگر صادر می شود.
برآیند بررسیها نشان می دهد که اگرهرشهروند گلستانی ماهانه از دور ریز ۱۰۰ گرم یعنی یک چهارم یک نان قلاچ (نان بربری مخصوص استان) جلوگیری کند سالانه یک میلیارد و ۲۰۰میلیون تومان و در صورت صرفه جویی یک کیلو نان یعنی دو تکه و نصف از نان، سالانه ۱۲ میلیارد تومان صرفه جویی می شود که با آن می توان ۱۶۰۰ کلاس درس و ۴۰ خانه بهداشت برای استان ساخت.
در حال حاضر، قسمت اعظم ضایعات نان که از طرف برخی سازمان ها با میزان های متفاوت اعلام می شود عملاً در مرحله مصرف ایجاد می شود.
البته ضایعات نان منشأ تولید نیز دارد که در این زمینه می توان عدم یکنواختی کیفیت آردها که در نتیجه عدم اختلاط گندمها به وجود می آید برشمرد.
عدم اشتغال نانوایان با تجربه، رعایت نکردن اصول صحیح تهیه خمیر، استفاده از جوش شیرین به جای خمیرمایه و خمیر ترش، رعایت نکردن مراحل تخمیر، عدم دقت در پخت، درست نبودن عرضه و توزیع، فرم و نازک بودن نان ها عوامل زیاد دیگری که سبب دورریز می شوند.
علاوه بر پایین بودن کیفیت ماده اولیه (گندم و آرد) علل دیگری که موجب ضایعات نان می شود، آنست که نان باید تازه با برشتگی یکنواخت، خمیر ماندن اطراف نان بخصوص درنان لواش سبب ضایعات می شود.
همچنین عدم وجودامکانات درخانواده های کم درآمد مثل فریزر برای نگهداری نان، خرید بیش از نیاز نان در خانوارهای کم درآمد و پرجمعیت سبب ضایعات بیشتر می شود.
استفاده از جوش شیرین سبب بدبو، بدطعم، بدرنگ شدن نان و عدم رعایت شرایط صحیح تهیه خمیر و عجله در تولید خمیر، پخت و اتمام سریع سهمیه آرد روزانه، نازک بودن نان ها که سبب خرد شدن و ضایعات می شود.
گلستان بیش از هزار و ۱۰۰ واحد خبازی دارد که تنها درصد کمی از این خبازیها در استان نانون مرغوب ارائه می کنند و برای بهبود کیفیت پخت نان باید مقوله آموزش خبازان بیشتر مورد توجه قرار گیرد.
در حال حاضر ۹۳درصد نانوایی های گلستان نان قلاچ (بربری) و هفت درصد بقیه سنگک، لواش، تافتون، محلی و انواع دیگر پخت می کنند که به سبب فرایند پخت آنها نان سنگک و بربری نان برتر و بقیه نانها از جمله لواش و تافتون سفارش نمی شود.
به گزارش مهر،این گفته مسئولان وزارت بازرگانی در حالیست که تنها ۹ روز مانده به اجرای طرح محوری هدفمند شدن یارانه ها، نرخ نان در برخی مناطق گلستان از جمله گرگان و گنبد حدود دو برابر شد و ۱۰۰ درصد رشد قیمت داشته است.
همچنین افزایش قیمت نان از صبح روز عید فطر در گلستان درحالیست که در وزن نان لواش تغییری ایجاد نشده است و تنها نرخ آن بیشتر شده است.
اکنون نرخ نان بربری در نانواییهای برخی شهرهای گلستان از جمله گرگان و گنبد، از ۵۰۰ ریال به هزار ریال به ازای هر قرص نان افزایش یافته است.
همچنین قیمت هر قرص نان لواش از ۳۵۰ ریال به ۴۰۰ ریال افزایش یافت و وزن چانه هر قرص نان بربری نیز از ۴۰۰ گرم به ۴۳۰ گرم افزایش یافت و وزن چانه هر قرص نان لواش نیز همان ۲۱۰ گرم باقی مانده است.
علاوه بر آن، قیمت آرد تحویلی به واحدهای نانوایی از هر کیلوگرم ۷۵ ریال ، به هرکیلوگرم ۴۵۰ ریال افزایش یافته است
بر اساس قانون هدفمند شدن یارانه ها، دولت موظف است یارانه آرد و نان را به میزانی که در لایحه بودجه سالیانه مشخص می شود با روشهای مناسب در اختیار مصرف کنندگان متقاضی قرار دهد.
همچنین سرانه یارانه نان روستاییان و شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر جمعیت و اقشار آسیبپذیر در سایر شهرها به تشخیص دولت حداقل ۵۰ درصد بیشتر از متوسط یارانه سرانه خواهد بود.
علاوه برآن دولت موظف است سیاستهای تشویقی و حمایتی لازم را برای ایجاد و گسترش واحدهای تولید نان صنعتی و نیز کمک به جبران خسارت واحدهای تولید آرد و نان که در اجراء این قانون ادامه فعالیت آنها با مشکل مواجه می شود اتخاذ نماید.
کیفیت بد نان در برخی خبازیهای گلستان
افزایش نرخ نان قبل از اجرای طرح هدفمند شدن یارانه ها، مایه تعجب و نگرانی شهروندان گلستانی شده است، همچنین این شهروندان از کیفیت بد و نامطلوب نان در برخی مناطق استان ابراز نارضاتی کردند و خواهان نظارت بیشتر متولیان امر بر کار خبازیها شدند.
بر اساس برخی آمارهای غیررسمی، درحال حاضر حدود ۲۵ تا ۳۰ درصد نان تولیدی در گلستان به ضایعات تبدیل می شود که بخشی از این ضایعات پس از تولید است.
برخی آمارهای غیر رسمی بیانگر آنست که از مرحله برداشت گندم تا مصرف نان، بین ۲۵تا ۳۳درصد، به میزان حدود ۷۵هزار تن دورریز و ضایعات نان در استان گلستان است که نحوه پخت و مصرف حدود ۷ تا ۸ درصد در آن اثرگذار است.
هدر رفت و ضایعات این میزان نان در حالیست که میزان تولید گندم در گلستان یک میلیون و ۱۰۰ تن است که حدود ۲۵۰ تن آن مصرف و ۲۵۰ تن دچار ضایعه می شود، بقیه تولید نیز به استان های دیگر صادر می شود.
برآیند بررسیها نشان می دهد که اگرهرشهروند گلستانی ماهانه از دور ریز ۱۰۰ گرم یعنی یک چهارم یک نان قلاچ (نان بربری مخصوص استان) جلوگیری کند سالانه یک میلیارد و ۲۰۰میلیون تومان و در صورت صرفه جویی یک کیلو نان یعنی دو تکه و نصف از نان، سالانه ۱۲ میلیارد تومان صرفه جویی می شود که با آن می توان ۱۶۰۰ کلاس درس و ۴۰ خانه بهداشت برای استان ساخت.
در حال حاضر، قسمت اعظم ضایعات نان که از طرف برخی سازمان ها با میزان های متفاوت اعلام می شود عملاً در مرحله مصرف ایجاد می شود.
البته ضایعات نان منشأ تولید نیز دارد که در این زمینه می توان عدم یکنواختی کیفیت آردها که در نتیجه عدم اختلاط گندمها به وجود می آید برشمرد.
عدم اشتغال نانوایان با تجربه، رعایت نکردن اصول صحیح تهیه خمیر، استفاده از جوش شیرین به جای خمیرمایه و خمیر ترش، رعایت نکردن مراحل تخمیر، عدم دقت در پخت، درست نبودن عرضه و توزیع، فرم و نازک بودن نان ها عوامل زیاد دیگری که سبب دورریز می شوند.
علاوه بر پایین بودن کیفیت ماده اولیه (گندم و آرد) علل دیگری که موجب ضایعات نان می شود، آنست که نان باید تازه با برشتگی یکنواخت، خمیر ماندن اطراف نان بخصوص درنان لواش سبب ضایعات می شود.
همچنین عدم وجودامکانات درخانواده های کم درآمد مثل فریزر برای نگهداری نان، خرید بیش از نیاز نان در خانوارهای کم درآمد و پرجمعیت سبب ضایعات بیشتر می شود.
استفاده از جوش شیرین سبب بدبو، بدطعم، بدرنگ شدن نان و عدم رعایت شرایط صحیح تهیه خمیر و عجله در تولید خمیر، پخت و اتمام سریع سهمیه آرد روزانه، نازک بودن نان ها که سبب خرد شدن و ضایعات می شود.
گلستان بیش از هزار و ۱۰۰ واحد خبازی دارد که تنها درصد کمی از این خبازیها در استان نانون مرغوب ارائه می کنند و برای بهبود کیفیت پخت نان باید مقوله آموزش خبازان بیشتر مورد توجه قرار گیرد.
در حال حاضر ۹۳درصد نانوایی های گلستان نان قلاچ (بربری) و هفت درصد بقیه سنگک، لواش، تافتون، محلی و انواع دیگر پخت می کنند که به سبب فرایند پخت آنها نان سنگک و بربری نان برتر و بقیه نانها از جمله لواش و تافتون سفارش نمی شود.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر